Breaking

Sunday, May 28, 2017

ចម្អិន​ «ផ្សិត» ​បែបណា ​ទើប​មាន​ប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព​ ?

ផ្សិត ដែល​យកទៅ​ចម្អិន​ក្នុង​ម៉ាស៊ីន​ម៉ា​យ​ក្រូ​វេ​វ (microwave) ឬ យកទៅ​អាំង ត្រូវបាន​អ្នកជំនាញ​ខាង​សុខភាព​អះអាងថា មានគុណ​ប្រយោជន៍​ច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព ដោយសារ​វា​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម អាហារ​កាក​សរសៃ វីតាមីន B1, B2, B12, C, D, E សេ​ឡេ​នី​ញ៉ូ​ម និង សង្ក​សី​ជាដើម ។ ក្រៅពីនេះ​វា​ក៏មាន​កម្រិត​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​ទាប និង កម្រិត​កាឡូរី​ទាប ព្រមទាំង​មាន​សមាសធាតុ​មួយចំនួន​មាន​សក្តានុពល​ជា​ឱសថ​ព្យាបាល​ផងដែរ ។



​តាម​ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​ដែល​ចុះផ្សាយ​ក្នុង​ទស្សនា​វ​ដ្តី​វិជ្ជា​សាស្ត្រ​អាហារ និង អាហារូបត្ថម្ភ​អន្តរជាតិ (International of Food Science and Nutrition) បង្ហាញ​ឱ្យដឹងទៀតថា បើ​គេ​យក ផ្សិត ទៅ​ចៀន​វិញ​នោះ​វា​នឹង​ធ្វើឱ្យ​បាត់បង់​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន និង ជាតិ​កា​បោ​ន​អ៊ី​ដ្រា​ត តែ​ផ្ទុយ​មកវិញ​វា​នឹង​បង្កើន​សារធាតុ​ខ្លាញ់ ។​



គេ​បាន​ពិនិត្យ​នូវ​សារធាតុ​សំខាន់ៗ​នៅក្រោយពេល​គេ​យក​ផ្សិត​ទៅ​ស្ងោរ និង ចៀន ។ ពេល​គេ​យក​ផ្សិត​ទៅ​អាំង​និង ចម្អិន​ក្នុង​ម៉ាស៊ីន​ម៉ា​យ​ក្រូ​វេ​វ គឺ​គេ​រកឃើញថា ពិតជា​បាន​ផ្តល់នូវ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ខ្ពស់​ច្រើន​ពិតមែន ។



​ហេតុដូច្នេះ​ហើយ​បានជា​អ្នកជំនាញ​អះអាងថា ការយក​ផ្សិត​ទៅ​ចៀន និង ស្ងោរ ធ្វើឱ្យ​ថយចុះ​នូវ​សារធាតុ​ប្រូតេអ៊ីន និង សមាសធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម គឺ​ប្រហែលជា​បណ្តាលមកពី​សារធាតុ​ទាំងនោះ​វា​ងាយ​រលាយ​នៅក្នុង​ទឹក និង នៅក្នុង​ខ្លាញ់​នៅពេល​ចម្អិន​ហើយ ទើប​បណ្តាលឱ្យ​បាត់បង់​កម្រិត​អាហារូបត្ថម្ភ​ដូច្នេះ ៕ សុផល​
ប្រភព៖ pmhotnews

No comments:

Post a Comment

Adbox